Cursuri de formare si recalificare profesionala 

Bucatar, Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, Contabil, Make-up, Cosmetician, Ospatar, Lucrator in comert, Tehnician maseor, Agent securitate

Una din cele mai frumoase meserii, plina de satisfactii financiare si profesionale, prin care intrati in contact cu foarte multe persoane.

Durata – 4,5 luni
Programul saptamanal este flexibil, se stabileste la deschiderea cursului intre formator si cursanti.

Tipul programului – calificare
Tipul de calificare obtinut – certificat de calificare cu antetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (M.M.S.S.F.) si Ministerului Educatiei si Cercetarii (M.E.C.).

Descrierea ocupatiei
Ospatarul (chelnerul) asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica.
Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile.
Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca de fiecare data cand va reveni va avea aceleasi satisfactii.
Efectul astfel obtinut se va materealiza in planul ridicat al incasarilor si in afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cazul informarea lor sugestiva, verbala si prin lista).
In activitatea sa, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, bricheta, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderouri de plati si bonuri de marcaj.
Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori si scaune, flori, etc.

Conditii de acces – participantii trebuie sa fie absolventi ai invatamantului gimnazial, profesional, liceal, post liceal sau superior.

Obiective exprimate cu competente profesionale:
In urma absolvirii cursului de calificare in meseria de ospatar(chelner), vanzator in unitati de alimentatie, cursantii vor dobandi urmatoarele unitati de competenta:
-comunicare interactiva la locul de munca si efectuarea muncii in cadrul echipei;
-respectarea si aplicarea normelor de P.M si P.S.I., respectiv acordarea primului ajutor in caz de nevoie;
-mentinerea unui mediu de munca sigur si curat din punct de vedere al igienei alimentare;
-preluarea raionului repartizat, asigurarea si gestionarea obiectelor de servire si efectuarea mise-en-place-ului;
-cunoasterea listei cu preparatele si bauturile unitatii, a preturilor si a modului de pregatire si servirea acestora;
-cunoasterea tuturor sistemelor de servire, specifice meseriei;
-aranjarea mesei, a scaunelor, a veselei, paharelor, servetelelor si a obiectelor auxiliare;
-aranjarea mesei de serviciu;
-primirea clientilor, prezentarea meniului si preluarea comenzii;
-transmiterea comenzii la sectii si asigurarea serviciilor;
-incasarea contravalorii serviciilor oferite si conducerea clientilor la plecare;
-refacerea mise-en-place-ului si pregatirea locului de servire pentru o noua comanda;
-descrierea in amanunte a tehnicii servirii bauturilor si a amestecurilor de bauturi;
-sa cunoasca modul de includere a bauturilor si meniu;
-sa stie sa recomande tipurile de bauturi in functii de meniul comandat de client;
-sa stie sa intocmeasca borderoul de incasare pe sectii si a monetarului;
-predarea documentatiei si a numerarului sefului de unitate.

Metode didactice – cursurile au caracter practic – aplicativ.
In procesul de pregatire, se utilizeaza mijloace si metode moderne: prezentari, dezbateri, discutii active, exemplificari si studii de caz. Instruirea practica se desfasoara in unitati de profil: restaurante, hoteluri sau unitati de catering. Pentru cursantii care lucreaza in domeniu, locul de munca este considerat loc de practica.

Documente solicitate de la cursanti:
*Copie carte identitate/ buletin;
*Copie certificat de nastere;
*Copie certificat de casatorie ( daca numele este altul fata de cel din diploma de licenta);
*Copie documente care atesta studiile (certificat de absolvire ;diploma licenta sau adeverinta daca nu a fost eliberata inca diploma);
*Formular de inscriere la curs;
*Adeverinte medicale care aresta starea de sanatate.

Pret: 600 lei
Detalii suplimentare la:
Str. Elena Doamna Nr. 37, 707027 IASI
Lu – Vi: 09:00 – 16:00
Tel/Fax:0232- 246.635;
Tel:0742-082.334

www.cca-iasi.ro – inscrieri on – line
https://www.facebook.com/pages/Centrul-De-Calificare-Adulti-Iasi/880156338705049ospatarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *