Cursuri de formare si recalificare profesionala 

Bucatar, Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, Contabil, Make-up, Cosmetician, Ospatar, Lucrator in comert, Tehnician maseor, Agent securitate

Masajul de relaxare are o serie de efecte deosebit de benefice asupra organismului:

*imbunatateste functionarea aparatului cardiocirculator
*imbunatateste circulatia cerebrala si prin aceasta stimuleaza memoria, atentia ,capacitatea de concentrare si puterea de munca
*imbunatateste considerabil randamentul la locul de munca
se imbunatateste circulatia veno-limfatica
*imbunatateste functionarea aparatului respirator
*imbunatateste starea generala a pacientului ,
*se reduce oboseala musculara
*se imbunatateste somnul
*produce o relaxare generala si un efect sedativ de durata
*relaxarea generala produce si o reducere reflexa a durerii
*imbunatateste controlul endogen al durerii
*imbunatateste termoreglarea si capacitatea organismului de a-si pastra temperatura cea mai potrivita
*organismul devine mai elastic si omul se misca mai usor
*influenteaza pozitiv activitatea maduvei spinarii si prin ea, prin sistemul nervos vegetativ, influenteaza pozitiv functionarea organelor interne.
*efecte psihologice foarte bune: relaxarea si reconfortarea pacientului, reechilibrarea fizica si psihica

Din cele mai vechi timpuri masajul a fost cunoscut ca o activitate terapeutică. Masajul a fost folosit de oamenii primitivi. Evident că netezirea, fricţionarea şi frământatul locului dureros a fost pur instinctivă. El a fost practicat în cele mai timpurii stadii de dezvoltare a medicinii tradiţionale. S-a constatat că multe secole în urmă masajul a fost folosit cu scop terapeutic de popoare care trăiau pe insulele din Pacific.

În China masajul a început să fie aplicat în cel de-al treilea mileniu î.e.n. El a fost utilizat pentru tratamentul durerilor reumatice, luxaţiilor, oboselii, spasmelor musculare, etc. În timpul masajului, chinezii frecau cu mâinile tot corpul, strângeau uşor muşchii, producând anumite zvâcniri ale articulaţiilor. Concomitent cu aceste zvâcniri se producea un “pocnet”.

In timpurile mai apropiate noua, masajul a devenit apanajul celor bogati. Stiute fiind beneficiile si revigorarea resimtita dupa masaj, insusi regele si cei de la curtea sa se delectau cu astfel de tratamente. Putem trage concluzia ca masajul profesionist are statutul de tratament regal!

Revenind in contemporaneitate, putem spune ca arta masajului a fost redescoperita si tot mai multa lume apeleaza la acest gen de “rasfat”. Ca e de relaxare sau terapeutic, masajul continua sa aiba un cuvant greu in saloanele sau clinicile din intrega lume. Ba mai mult decat atat, unii nu s-au putut lipsi de el si l-au luat cu ei pe vasele de croaziera.

Acesta este motivul pentru care Centrul de Calificare Adulti – IASI se preocupa pentru educarea si perfectionarea celor ce doresc sa patrunda tainele masajului. Tot mai multe persoane, tinere sau mai putin tinere, cu studii superioare sau nu, cu un job sau somere, vin la noi pentru a urma cursurile de masaj.Dupa absolvire toti cei ce au trecut examenul primesc o diploma recunoscuta in toata Comunitatea Europeana.

Va asteptam pentru informatii si inscriere la:

Str. Elena Doamna Nr. 37, 707027 IASI
Lu – Vi: 09:00 – 16:00
Tel/Fax:0232- 246.635; 
Tel:0741 – 439.267
https://www.facebook.com/pages/Centrul-De-Calificare-Adulti-Iasi/880156338705049

NUMELE NOSTRU STA GARANTIE CALITATII!!!

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni stând jos