Cursuri de formare si recalificare profesionala 

Bucatar, Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, Contabil, Make-up, Cosmetician, Ospatar, Lucrator in comert, Tehnician maseor, Agent securitate

masaj somatic sau suedez 

Este o forma de terapie care se concentreaza pe conexiunea dintre corp si minte. Desi este parte integranta a oricarui masaj terapeutic, masajul somatic sau masajul suedez a devenit un masaj de relaxare care se poate aplica si fara sa existe o trauma musculara. Prin urmre, este cea mai la indemana metoda de a te relaxa, de a scapa de stresul de zi cu zi, de stresul fizic şi psihic.

Acest tip de masaj abordeaza nu doar aspectele fizice ale tensiunii si durerii, ci si aspectele emotionale si psihologice. Terapeutii somatici cred ca traumele si stresul pot fi retinute in corp, provocand disconfort si probleme de sanatate. Prin anumite tehnici de masaj somatic se actioneaza asupra diferitelor terminatii nervoase ale unor structuri ale corpului eliberandu-l de aceste tensiuni si facilitand vindecarea.

Principalele elemente ale masajului somatic includ:

Constientizarea corporala:
Terapeutul incurajeaza clientul sa devina constient de senzatiile si tensiunile din corpul sau. Acest lucru implica adesea practici de respiratie si focalizarea atenta pe senzatiile fizice.

Respiratia:
Respiratia joaca un rol important in masajul somatic. Persoana este incurajata sa isi dirijeze atentia catre respiratie si sa isi permita sa elibereze tensiunea prin respiratie profunda.

Miscarea si manipularea:
Terapeutul foloseste miscari specifice pentru a ajuta la eliberarea tensiunilor si la restabilirea mobilitatii normale a corpului. Aceste miscari pot fi blande si adaptate la nevoile individuale ale clientului.

Explorarea emotiilor:
Masajul somatic poate implica si o explorare a aspectelor emotionale legate de tensiuni si traume. Terapeutul incurajeaza adesea clientul sa vorbeasca despre senzatiile si emotiile pe care le experimenteaza in timpul sedintei.

Vindecare holistica:
Masajul somatic vizeaza o abordare holistica a sanatatii, integrand aspecte fizice, emotionale si mentale. Scopul este de a sprijini vindecarea pe toate aceste nivele.

Beneficiile masajului somatic :

1.Relaxarea muschilor contractati: Prin tehnici specifice de manipulare a tesuturilor moi, masajul somatic poate relaxa muschii tensionati si imbunatati flexibilitatea
2. Imbunatatirea posturii si mobilitatii: Masajul somatic poate ajuta la corectarea dezechilibrelor posturale si la imbunatatirea mobilitatii articulatiilor, ajutand astfel la prevenirea leziunilor si a problemelor musculo-scheletice
3. Sprijin in recuperare: Masajul somatic poate fi benefic in procesul de recuperare dupa leziuni sau interventii chirurgicale, contribuind la accelerarea vindecarii si la restabilirea functiei normale a corpului.
4. Ameliorarea simptomelor unor afectiuni ca astmul, artrita, sindromul de tunel carpian, simtomele durerilor cronice si acute, implicit a celor provocate de leziunile atletice.
5. Ameliorarea migrenelor
6. Cresterea tonusului muscular
7. Redarea fermității pielii

Este important sa mentionam ca efectele masajului somatic pot varia de la o persoana la alta, iar aceasta forma de terapie poate fi utila pentru diverse probleme, cum ar fi gestionarea stresului, reducerea durerilor cronice sau abordarea traumelor fizice si emotionale.
Daca sunteti interesat de masajul somatic, este recomandat sa cautati un terapeut calificat si sa discutati despre obiectivele si asteptarile dvs. inainte de a incepe tratamentul.

Contraindicatii:

Exista situatii in care este contraindicat sau in care trebuie sa fie practicat cu prudenta masajul.
Acestea includ:
1.Afectiuni ale pielii: Persoanele cu afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele severe, infectiile cutanate sau arsurile, ar trebui sa evite masajul somatic in zonele afectate
2.Afectiuni ale sistemului circulator: Persoanele cu afectiuni vasculare, cum ar fi trombozele sau venele varicoase severe, ar trebui sa evite masajul somatic intens in zonele afectate pentru a preveni deteriorarea sau complicarea problemelor circulatorii.

3.Afectiuni ale sistemului musculo-scheletic: In cazul unor afectiuni cum ar fi fracturile osoase, leziunile acute ale ligamentelor sau muschilor, masajul somatic poate agrava problema si ar trebui evitat pana cand vindecarea este suficient de avansata.

4.Boli inflamatorii sau autoimune: Persoanele cu boli inflamatorii sau autoimune, cum ar fi artrita reumatoida sau lupusul, ar trebui sa consulte un medic inainte de a incepe terapia cu masaj somatic, deoarece anumite tehnici de masaj ar putea agrava inflamatia sau ar putea avea contraindicatii in aceste cazuri.

5.Tumori sau cancere: In cazul tumorilor maligne sau a cancerelor, masajul somatic ar trebui evitat in zonele afectate sau ar trebui practicat numai dupa consultarea si aprobarea medicului oncolog.

6.Gravide: Femeile gravide ar trebui sa evite anumite tehnici de masaj somatic, in special cele care implica presiune puternica sau manipulare intensa a abdomenului si a altor zone sensibile. Este important sa discutați cu medicul obstetrician inainte de a incepe orice program de masaj somatic in timpul sarcinii.

Poti deveni si TU unul dintre ei. Hai la curs https://www.cca-iasi.ro/tehnician-maseor-7/ sa inveti arta masajului de la cei mai buni traineri in domeniu.

Prin dobandirea meseriei de tehnician maseur va veti spori substantial veniturile, aceasta putand fi practicata atat in saloane specializate cat si in mod individual la domiciliul pacientului.
Cei care au obtinut aceasta calificare si-au gasit foarte usor locuri de munca in tarile europene, deoarece actul de calificare obtinut este recunoscut pe tot cuprinsul Uniunii Europene.
Urmareste pagina noastra de Facebook:https://www.facebook.com/cursuriadulti/